Categorii
Experiente Karma

Karma şi echilibrarea ei…

Îmi vin în minte două situaţii, pe care le-am întâlnit, cazuri în care înţeleg că se poate vorbi de o ştergere a karmei, a datoriei între două spirite şi o echilibrare a relaţiei lor. De multe ori după ce aspecte, datorii karmice între două persoane se echilibrează, se poate întâmpla ca …

Îmi amintesc Maestrulacum două cazuri, pe care le-am întâlnit, cazuri în care înţeleg că se poate vorbi de o ştergere a karmei, a datoriei între două spirite şi o echilibrare a relaţiei lor. De multe ori după ce aspecte, datorii karmice între două persoane se echilibrează, se poate întâmpla ca cele două persoane să dispară una din viaţa celeilalte, prin diferite modalităţi: decesul uneia dintre părţi, despărţirea, relaţia devine una indiferentă, schimbarea domiciliului…

El astăzi e bărbat, într-o viaţă trecută a fost o femeie ce a trăit în Franţa secolului 17. În acea viaţă, ca femeie, a fost violat (ă) de un soldat, pe care îl (o) cunoaşte în această viaţă… este femeia cu care a fost într-o relaţie, oarecum tensionată, vreme de câţiva ani. În această viaţă, prima lor relaţie fizică, deşi consimţită, a fost una destul de dură, ce putea semăna ca desfăşurare cu un viol. Pentru că el, în viaţa actuală, probabil nu ar fi fost capabil să înfăptuiască un viol, atunci pentru a şterge “datoria” veche de câteva vieţi, alege (nu în mod conştient) să înfăptuiască măcar simbolic acel viol cu care era “dator”. Mai mult, vreme de vreun an de zile, au avut şi au lucrat împreună la o cercetare sociologică despre victima violului şi felul în care este ea tratată de societate.

Deci au lucrat împreună o temă cum e violul, deşi nici unul din ei sau măcar din rudele lor nu s-au confruntat vreodată cu aşa ceva. Au ” învăţat” împreună de fapt, prin ce trece victima unui viol, au înţeles şi au eliberat. Vindecând ce a fost de vindecat… şi relaţia din această viaţă s-a încheiat.

În al doilea caz, ea… o tânără de 35 de ani, Dea, care în ultima viaţă a fost un  bărbat, ce a trăit tot în ţara noastră (în Sibiu), ca ziarist. La un moment dat o cunoaşte pe Mara, ajung să se iubească, se mută împreună, nu se căsătoresc niciodată, iar după mai mulţi ani ea moare. Ce îi reproşează Mara este că nu-i acordă deloc atenţie, şi nu are timp decât pentru profesia lui, în dauna relaţiei lor. Relaţie care se şi strica, după câţiva ani. Ea, Mara îşi dorea mai mult de la relaţia lor, iar el după o vreme, deşi locuiesc încă împreună fuge de fapt din relaţie.
Dea(femeia de azi) recunoaşte în Mara ,pe iubitul din viaţa aceasta ,cu care a avut o relaţie vreme  de mai mulţi ani . O relaţie ,în  care a fost foarte dependentă ,nemulţumită de timpul scurt pe care îl petrece cu el …exact la fel cum simţea Mara în viaţă trecută .
Lecţia pe care a primit-o Dea ,retrăind oarecum experienta , şi  înţelegând astfel  trăirile   Marei din  trecut  ,echilibrează karma între cei doi. Aici observ totuşi  mai mult decât o simplă plată şi răsplată karmică ,văd o legătură mai profundă, între două suflete  ,care sigur s-au întâlnit şi iubit  în alte vieţi şi au ales să înveţe şi să evolueze împreună . Depinde doar de alegerile sufletelor lor, dacă vor mai ajunge  acum sau altădată împreună .

4 răspunsuri la “Karma şi echilibrarea ei…”

O vorbă din popor, din vremuri în care oamenii nu ştiau de karma şi de alte de’astea, spune că acel care seamănă vânt, culege furtună.
Eu spun că orice roată e o întoarcere, şi că tot ceea ce numit karma este un adunat, unul care ţine de toate faptele trecutului, al tuturor vieţilor pe care le-am trăit, pentru că eu nu cred că viaţa se sfârşeşte odată cu moarte, ci că moartea este doar o altă întâmplare a ei, a vieţii, pentru că dacă viaţa s’ar sfârşi odată cu moartea atunci la ce bun tot acest chin? Acum glumeam, aşaşiaşa.

De-aici nelinişti metafizice legate de această finitudine. Neliniştile mele.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s