Categorii
Acasă Cărţi

Savurați ceașca de ceai din viața voastră!

Exif_JPEG_PICTURE

Călugărul și filozoful budist din Vietnam , Thich Nhat Hanh, a scris despre cum trebuie să savurăm o ceașcă bună de ceai. Pentru a te putea bucura de ceai, trebuie să fii treaz și atent la momentul prezent.doar în această stare de conștientizare a prezentului, mâinile tale pot să simtă căldura plăcută a ceștii. Numai în prezent poți savura aroma, gustul dulce, poți aprecia finețea.

Dacă te gândești la trecut, sau îți faci griji în privința viitorului, vei rata în totalitate experiența savurării ceștii de ceai. Te vei uita în jos, la ceașcă și vei vedea că ceaiul a dispărut.

La fel e și în viață. Dacă nu rămâi complet în prezent, te vei uita în jur, iar viața va trece pe lângă tine. Vei pierde emoția, aroma, finețea și frumusețea vieții. Vei avea impresia că totul trece, în viteză, pe lângă tine.

Trecutul e ceva încheiat. Învață din trecut și lasă-l să rămână în urmă. Cât despre viitor, acesta nici nu este încă aici. Fă-ți planuri, dar nu-ți pierde timpul cu griji față de viitor. Îngrijorarea nu e bună la nimic.

Atunci când vei înceta să te mai gândești la ce s-a întâmplat deja, când vei înceta să-ți mai faci griji în privința a ceea ce s-ar putea să nu se întâmple niciodată, vei trăi în momentul prezent. Atunci vei începe să te bucuri de viață.

BRIAN Weiss ”Se întâmplă miracole- Puterea de vindecare și de transformare a amintirilor din viețile trecute”

Trăiește prezentul, bucură-te de el, chiar și ce ai citit mai înainte, reprezintă trecutul.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s