Categorii
Acasă

LUNA NOUĂ ÎN SCORPION– 30 OCTOMBRIE 2016, ORA 19 :38, ORA ROMÂNIEI –

 

 

Fiecare Luna Noua aduce pentru noi un timp de initiere, Universul trimite asupra noastra o energie cu o carte de vizita “ de noi motivatii, noi provocari, noi activitati, idei noi, intelegeri noi, afaceri noi, practici noi, oameni noi, locuri noi, lucruri noi”.
Este o carte de vizita astrala cu care putem accesa acel domeniu de viata in care apare semnul Scorpionului in harta natala a fiecaruia.

Ascendentul momentului de Luna Noua este in Gemeni pe gradul 25:31, o energie ce induce capacitatea de a vedea ambele fete ale unei povesti de viata. Semnul Gemeni este un semn mutabil aflat sub conducerea lui Mercur, mereu fluctuant, in continua schimbare si avid de vesti, noutati, smecherii.
Acuma, Mercur este in Scorpion pe gradul 9:41 in fuziune cu Luna Noua in Scorpion gradul 7:44 si cu asteroidul 86031 Admetos in Scorpion pe gradul 8:25.

Semnul Scorpion este descris foarte bine de Hercule si lupta lui cu Hydra cea cu noua capete. Fiecare cap al Hydrei reprezinta o problema care trebuie rezolvata in drumul catre iluminare si catre cucerirea stapanirii de sine. Trei dintre aceste capete simbolizeaza dorintele legate de bani, sex, confort. Urmatoarea grupa se refera la frica, ura, dorinta de putere. Ultimele trei capete reprezinta viciile mintii: mandrie, egoism, razbunare. In lupta cu acest monstru otravitor, nu mijloacele comune vor fi de mare ajutor deoarece prin taierea unui cap, cresc altele doua in acelasi timp. Lupta lui Hercules cu Hydra care locuia intr-o mlastina statuta a durat pana cand el si-a adus aminte de sfatul Invatatorului sau:” Ne ridicam doar ingenunchind”. Astfel, Hercule a ingenuncheat, a apucat Hydra cu mainile goale si a ridicat-o in sus.
Monstrul puternic in intuneric si noroi si-a pierdut “ puterea data de cele noua capete” cand razele soarelui au cazut asupra lui. Doar prin umilinta, credinta( ingenunchere), discriminare( recunoasterea problemei), acceptarea unui sfat bun( Invatatorul), mintea superioara, o alta dimensiune ( deasupra capului, lumina Soarelui), Hercule devine victorios.

Sarcina Scorpionului este de fapt un proces de curatare si transformare ( hydra a fost scoasa din noroi ), nu intamplator, acest semn aduce moartea aparenta a naturii care supravietuieste in continuare in samanta. Toate testele Scorpionului au loc pe planul fizic si sunt in cele din urma rezolvate prin iluminare, intelepiune care emana din mintea superioara eterna si divina. Dar pana la iluminare, de multe ori ne bagam si noi in noroi dupa Hydra si greu mai iesim de-acolo daca nu ne aducem aminte de “ Invatator si de sfatul lui – ne ridicam ingenunchind, dobandim prin renuntare”.
La nivel de suflet, Luna dezvaluie tiparele, obiceiurile negative care trebuiesc depasite sau transformate daca vrem evolutie spirituala. Acuma, cu Luna in Scorpion, acest model negativ implica razbunare, suspiciune, gelozie, utilizarea abuziva a puterilor psihice, lipsa de consideratie pentru ceilalti. Luna in Scorpion nu este intr-un semn prea favorabil, de fapt acest semn al Scorpionului face din energia lunara o energie cu doua taisuri, poate sa aduca destule retineri, rupturi dar si destula impulsivitate si lupta pentru putere. Cu Luna in Scorpion, lupta pentru putere are planuri ascunse, comportament ce nu tine cont de nici o lege sau, la un nivel superior , putem deveni mistici, capabili de a patrunde secretele naturii, de a stapani dorintele inimii. Luna in Scorpion stie atat de bine sa eticheteze ura, iubirea, sexul, pasiunea, puterea, manipularea, banii multi, taxele sufletului, misterul, secretul.
Acuma, intunericul ( Luna ) este de mana cu lumina ( Soarele ) si acest moment de luna noua poate reinvia mitul lui Hercule in lupta lui cu Hydra, tot ce nu mai este folositor “ va muri”, tot ce trebuie reinventat devine o pasare Phoenix.

Aceasta nunta cosmica in Scorpion se bazeaza pe instincte, dorinte sexuale, posesiuni distructive, secrete, tenebre, puteri ascunse, spionaj, drame, extremism, tiranie, ranchiuna, razbunare, dusmanie. La nivel superior, aceasta lunatie vorbeste despre iertare, eliberarea resentimentelor si a durerilor emotionale, despre comorile si talentele ascunse.

Luna Noua in Scorpion pe gradul 7:44 activeaza casa V, o casa ce vorbeste despre iubire, copii, scoala, tineri, placeri de toate felurile, creatii artistice, maretie. In mod natural, casa V este casa Soarelui si este simbolul puterii, maretiei, vietii, este “ viata care naste o alta viata”, este o sursa radianta de viata pentru sistemul nostru solar. Si iarasi ajungem la lumina (casa V, casa naturala a Soarelui) in lupta noastra cu Hydra, vrem nu vrem, suntem ajutati de divinitate sa scapam de dependentele noastre nocive. In aceasta casa astrologica, iubirea nu are nevoie de acte ci de flirt, placere si distractie. Luna Noua in Scorpion in casa V va pune un accent deosebit pe copiii( primul copil), iubire, speculatii si jocuri, daruri si cadouri, educatie si invatamant, maretie, faima.

Mercur in Scorpion in fuziune cu Luna Noua in Scorpion devine mesagerul acestui moment astral si amplifica preocuparile pentru tot ce este secret, tabu, putere ascunsa, lupta pentru putere, bani multi, afaceri.
Mercur in Scorpion stie atat de bine sa detecteze adevarul din spatele unui cuvant, filtreaza destul de profund noile informatii iar in urmatoarele 28 de zile, suntem ajutati sa vedem ce trebuie adaugat nou (Luna Noua) in evolutia noastra. Lucrurile nu sunt intotdeauna ceea ce sunt la suprafata iar Mercur in Scorpion ne ajuta sa mergem dincolo de aparente, acolo putem gasi raspunsurile de care avem nevoie. Secretele, afacerile murdare devin vizibile in aceasta perioada. Toate zonele de comunicare sunt amplificate in special cele legate de lucruri ascunse, secrete, intalniri intime, gelozie, afaceri, credite, banci , investigatii, occultism, iubire, putere, copii, speculatii. Mercur in Scorpion in fuziune cu Luna Noua in Scorpion in casa iubirii, copiilor, poate arata o intalnire norocoasa cu iubirea, noroc prin sau pentru copii, putem conta pe dezvaluirea unor lucruri ascunse in relatiile noastre, in lupta pentru putere, bani, jocuri ale puterii.

In legatura cu Luna Noua in Scorpion pe gradul 7:44, cu Mercur in Scorpion pe gradul 9:41 se afla asteroidul 86031 Admetos in Scorpion pe gradul 8:25.
In mitologia greaca, Admetos a fost rege in Tesalia renumit pentru ospitalitatea si dreptatea lui. Cand Apollo a fost condamnat sa serveasca un an de zile pe un muritor ca pedeapsa pentru uciderea lui Delphine, el l-a ales pe Admetos. Regele Admetos se indragosteste de frumoasa Alkeste care avea multi petitori, tatal ei regele Pelias a decis ca va fi data aceluia care va reusi sa vina in petit intr-un car tras de un leu si un mistret. Doar Admetos a reusit acest lucru ajutat de Apollo( sarcinile imposibile doar asa se infaptuiesc aici pe pamant). La acea vreme, toate casatoriile trebuiau sa sacrifice ceva in numele lui Artemis dar Admetos nu a reusit sa faca acest lucru si a fost pedepsit cu moartea. Apollo a auzit de pedeapsa lui Admetos si a negociat cu ursitoarele sa intarzie momentul. Ele au fost de acord cu propunerea lui Apollo si i-a dat un ragaz lui Admetos sa gaseasca pe altineva care sa moara in locul lui. Chiar daca parintii lui erau batrani si bolnavi, nu au vrut sa-i ia locul. Doar Alkeste, din prea multa dragoste si devotament pentru sotul ei, a fost pregatita sa moara in locul lui. Admetos a continuat sa traiasca dar disperarea lui a fost fara margini jurand ca nu va mai avea alta femeie in locul ei. El a ramas fidel sotiei lui pana la moarte evitand orice ipita.

In astrologie, limbajul acestui asteroid tine de calitati morale, milostenie, corectitudine, respect, esti ales de zei sa primesti un dar important sau chiar mai multe, esti ales de zei sa gazduiesti un musafir important. In acelasi timp, Admetos este asociat si cu dificultati fizice si emotionale, depasirea unui moment greu prin sacrificiul unei persoane apropiate dar si oportunitati pentru a elimina blocajele. Admetos este legat de tot ceea ce este stabil, de durata si neinduplecat, la fel de bine si ca ceva care este oprit, se da un ragaz pentru o problema grea( Apollo a obtinut o amanare pentru moartea lui Admetos), apare un ajutor neasteptat, cineva apropiat se poate sacrifica pentru tine, pentru rezolvarea unei probleme spinoase, altcineva poate plati pentru vina ta, asteptam un salvator.
Admetos in Scorpion in casa V si in fuziune cu Luna Noua poate avea un efect de franare a acestor energii cosmice, apar complicatii, intarzieri, frustrari legate de putere, lupta pentru putere, secrete dezvaluite, in relatia cu copii, cineva se poate folosi de tine sau invers, putem sa folosim pe cineva pentru a depasi o problema. Chiar daca a fost salvat, Admetos a trait cu o mare trauma in suflet legata de pierderea sotiei lui, deci acest moment astral poate fi si un pret prea greu platit pentru depasirea unui obstacol, pentru fortarea soartei.

Neptun retrograd in Pesti( trecut) in fuziune cu Nodul Sud in Pesti( obisnuinta, iluzia, compasiunea, credinte) si in aspect de trigon (benefic ) cu Luna Noua in Scorpion vorbesc tot despre salvatori, ne spun ca este timpul sa fim realisti, sa dam deoparte iluziile create de sefi, putere lumeasca, rolul si utilizarea puterii atat la nivel personal cat si la nivelul societatii in care traim. Temele indicate de Neptun retrograd in casa X tin de statutul social, cariere in folosul comunitatii, conducatori, viata publica, viziuni utopice. Cum Neptun este retrograd si in aspect de trigon cu Luna Noua in Scorpion, se pare ca acest aspect lucreaza in bine pentru noi prin intuitii, semne clare care fac referire la greselile trecutului legate de salvatori, conducatori, sacrificii inutile, lucruri ascunse la nivel de putere, incredere oarba in asa zisii salvatori. Mercur in Scorpion in aspect de trigon cu Neptun retrograd in Pesti da o minte vizionara, o intelegere intuitiva ce poate oferi solutii surprinzatoare la dilemele personale. Putem percepe in mod clar si in linii mari o varietate de opinii, atitudini si convingeri si care au o larga perspectiva asupra vietii.

Scorpionul are doi ghizi astrali, daca Pluto trezeste tot ce-i ascuns, Marte da cartile pe fata. Acuma, atat Pluto cat si Marte sunt in Capricorn si in casa VIII, o casa naturala a scorpionului ceea ce le da putere si activeaza tot ce tine de lupta pentru putere, bani multi, afaceri, viata intima, banii partenerului, credite, taxe, transformari majore.

Clopotele astrale capata un ton inedit acuma prin aspectul provocator dintre Marte in Capricorn pe gradul 23:05 si Uranus retrograd in Berbec pe gradul 22. Parca ne intrebam continuu “ Pentru ce bat clopotele Doamne!”.
Nevoia de provocari, de a ne testa curajul, de a demonstra ceea ce putem, devine excesiva si poate antrena riscuri reale, accidente, pasiuni oarbe, nemultumire, exigenta, dorinta de razbunare dincolo de orice limita. Deci, nu incercati sa ajungeti la destinatie inainte de a pleca la drum, fiti mai prudenti, este bine sa iti doresti mai mult dar prin propriile forte.

Pluto in Capricorn merge de mana cu asteroidul 658 Asteria. In mitologie, Asteria a fost zeita profetiilor de noapte, vise profetice, interpretarea viselor si a limbajului stelelor ratacitoare pe cer. Acuma, aceste vise profetice capata forta.

Fiecare Luna Noua “munceste “ pentru viitorul nostru iar in semnul Scorpionului, entitatile spirituale solare si lunare vor sa intelegem ca schimbarile si sfarsiturile sunt necesare pentru evolutia noastra.
Verbul caracteristic Scorpionului este “ a dori “ reamintindu-ne in aceste zile ca dorinta in sine nu este ceva gresit ci ea devine o piedica uriasa prin atasamente, ignoranta, lipsa controlului ce da in dependente( bani, putere, manipulare, lucruri ascunse, sex, gelozie, ura, razbunare). Cand ne putem stapani dorintele ( vezi povestea Hydrei), acestea devin un instrument vital de crestere spirituala si evolutie. Calea de mijloc este o lectie majora a acestei lunatii.

Sursa https://adriana-astro.com/luna-noua-in-scorpion-30-octombrie-2016-ora-19-38-ora-romaniei-ursitoarele-intarzie-momentul-dar-cine-ne-salveaza/#comments

Adaptare Attila Pall

Un răspuns la “LUNA NOUĂ ÎN SCORPION– 30 OCTOMBRIE 2016, ORA 19 :38, ORA ROMÂNIEI –”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s