Categorii
Acasă

Tehnica instant, foarte simpla de echilibrare, detasare sau relaxare

Copii fiind avem un singur tel in viata, anume sa ne indeplinim nevoile cu orice pret. Uneori  putem fi foarte distructivi incercand sa ne implinim aceste nevoi.Tine foarte mult de echilibrul si inteligenta emotionala a parintilor sa ne ajute sa satisfacem cat mai multe dintre aceste nevoi si in acelasi timp sa ne traseze anumite limite, necesare unei dezvoltari echilibrate.

Daca nevoile noastre nu sunt satisfacute in copilarie, iar aici nu ma refer la cele de baza mai deloc, ci la nevoia de valoare ,la faptul ca sentimentele mele conteaza , la faptul ca sunt iubit 🙂 etc. atunci ajungem ca adulti, sa manifestam anumite comportamente si/sau reactii daunatoare noua, relatiilor noastre sau celor din jur.

Nevoia de a ma simti iubit ,imbratisat, nesatisfacuta  incepand deja cu adolescenta poate duce la comportamente sexuale aberante,exacerbate sau din contra la o timiditate exagerata cand e vorba de intimitate. Mai mic fiind pot ajunge sa cred despre mine ca nu merit, ori nu sunt valoros.

Am nevoie sa ma simt ascultat, inteles, iar daca acest lucru nu se intampla , ma pot simti neinteles, neascultat mai tot mereu ca adult.Iar daca  sunt ascultat, auzit realizez ca parerea mea conteaza si sunt important, in caz contrar convingerea care mi se formeaza despre mine, este  ca NU CONTEZ.

Stabilirea unor limite clare este esentiala in procesul de maturizare, incepand deja cu perioada micii copilarii, lipsa acestora ma pot face sa devin neincrezator, nehotarat si nesigur.

Bineinteles ca toate acestea sunt stiute, uneori intelese mai mult sau mai putin, constientizate la fel, insa atat de greu sa tinem cont de ele in relatia cu noi cu ceilalti.

Nu am trecut mai sus tot ce ne poate „destabiliza ” in perioada copilariei, nu acesta este scopul articolului, ci sa prezint o tehnica ultra usoara de a echilibra, de a contrabalansa convingeri ce au luat nastere inca din copilarie, convingeri care astazi ma impiedica sa ma manifest la intregul meu potential.

Pentru ca aceste convingeri se afla deja la nivel subconstient, este nevoie sa lucram tot la acest nivel pentru a le indeparta. Urmatoarea tehnica tocmai asta face.

Metoda se spune ca apartine lui Hermes Trismegistul (https://ro.wikipedia.org/wiki/Hermes_Trismegistul) si are urmatorii pasi.

  • ne gasim un loc linistit ,unde nu ne deranjeaza nimeni si nimic pentru cel putin 5-10 minute,
  • ne setam intentia -spre exemplu lucram cu sentimentul de neincredere,
  • inchidem ochii si ne focusam cateva momente pe respiratie,pentru a ne induce o stare de relaxare,
  • ne imaginam cum „privim” in interiorul nostru (aici poti alege ce ti se potriveste, inspre centrul inimii, centrul capului, zona dintre sprancene, etc.)
  • ne imaginam o scala gradata pe verticala,pe care se afla un cursor, numerotata de la 1 la 10, cifra 1 fiind la baza scalei, iar 10 limita de sus,
  • la 1 se afla punctul cel mai de jos al neincrederii ,iar la zece increderea maxima,
  • observam intuitiv la ce nivel se afla neincrederea noastra,
  • sa spunem ca observam ca ne aflam la nivelul 3 al scalei, dupa care ridicam cursorul pana la cifra cinci (maxim 2-3 nivele odata),
  • fixam energic cursorul la cifra 5 (ne putem imagina un surub pe care il strangem bine) dupa care ne imaginam cum trimitem lumina pe el.
  • Ramanem cateva secunde cu aceasta imagine, convingere si gata exercitiul.

Ideal pentru inceput sa faci exercitiul de doua ori pe zi, pana te familiarizezi cu el,apoi este bine si osingura data. Pentru a aduce schimbari reale sa il faci timp de minim 30 zile. Chiar iti poti nota cand il incepi.

Nu forta sa ridici cursorul mai mult decat poate accepta mintea rationala. Uneori il poti ridica doar un nivel alteori posibil doua sau trei. Este posibil uneori ca nivelul la care gasesti cursorul sa fie exact unde l-ai lasat ,iar alteori mai jos in functie de evenimentele, trailrile tale de pe parcursul zilei.

Prin acest exercitiu, transmiti mintii subconstiente nivelul la care te afli, iar ea o sa primeasca de bun tot ce ii tranmiti fara sa judece ,fara sa analizeze.

Poti folosi exercitiul pentru o gama larga de stari, emotii, sentimente,(frica-curaj, stres-calm, anxietate-pace, critica-acceptare,nervozitate-liniste, dezechilibru-echilibru, etc) chiar si pentru anumite valori ale starii de sanatate ale corpului fizic. (reglarea tensiunii arteriale spre exemplu.)

 

SUCCES!

Da like (apreciaza) daca ti-a placut articolul . Multumesc!

 

 

 

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s