Despre vieţile anterioare

Imaginaţia: lumea imaginilor tale interioare

GLORIAImaginaţia constituie o rezervă puternică care te va ajuta să deschizi calea de acces a amintirilor din vieţilor trecute. Imaginaţia ta cuprinde lumea imaginilor tale interioare, care îţi oferă adevărata intuiţie.Imaginaţia îţi poate arăta cu precizie ce s-a întâmplat în vieţile trecute. Prin intermediul ei ai posibilitatea unei exprimări libere a propriului Eu, permiţând gândurilor şi senzaţiilor tale interioare să se manifeste şi să fie recunoscute ca adevărate.

Când amintirile vietilor trecute apar pentru prima dată, ai putea avea impresia că le fabrici tu însuţi sau că te afli cuprins într-o lume imaginară de iluzii care va dispărea atunci când fantezia care creează va seca. Dacă ai impresia că tu eşti cel ce creezi povestirile despre vieţile trecute, acest lucru se poate datora faptului că nu ai încă deplină încredere în tine însuţi, sau poate că dorinţa ta de a te lăsa în voia gândurilor a fost aspru reprimată în copilărie de către persoanele adulte din jur. Ei erau mai înalţi şi mai mari ca tine şi probabil că, impresionat de ei, ai luat statura şi vârsta lor drept înţelepciune. Din această cauză ai rămas poate cu ideea că îţi poţi permite să visezi cu ochii
deschişi, doar cu condiţia ca după aceea să negi tot.

Amintirile care apar rămân deschise interpretărilor tale. Când le primeşti, poţi face legătura dintre ele şi ceva de care eşti deja conştient. Dacă acesta este motivul pentru care îţi par a fi rodul imaginaţiei, înseamnă că recunoşti influenţa vieţii trecute în actuala viaţă şi că ai primit mai multe informaţii decât ţi-ai închipuit. Dacă ai impresia că sunt amintiri fabricate de tine, atunci cercetează unde îşi au originea şi ce le-a inspirat. Odată ce ai atins această înţelegere, vei afla probabil că rădăcinile lor sunt adânc înfipte în ceea ce s-a întâmplat cu adevărat în vieţile tale anterioare.

Interpretări făcute de imaginaţia ta

Imaginaţia este mai reală decât realitatea însăşi. Se presupune că imaginaţia nu reprezintă ceva real şi că doar realitatea fizică este reală. Şi totuşi este pe deplin acceptată concepţia filozofică conform căreia realitatea este ceea ce nu poţi vedea, iar imaginaţia este ceea ce poţi vedea. Poate că diferă de ceea ce ai auzit până acum, dar foloseşte-ţi imaginaţia puţin şi vei începe să vezi adevărul sub forma imaginaţiei şi falsitatea sub forma faptelor concrete.

Se consideră de obicei că realitatea reprezintă toate experienţele prin care treci în viaţa de zi cu zi.  Imaginaţia reprezintă ceea ce trăieşti în gând.Şi acum să presupunem că ceea ce ţi-ai închipuit în interiorul tău, în gând, se transformă în ceea ce trăieşti în viaţa de zi cu zi. Când se întâmplă asta, care este de fapt realitatea: gândurile tale anterioare care s-au transformat în realitate, sau
realitatea anterioară care a devenit iluzie, pentru că nu mai este realitate?

Ceea ce consideri că este adevărat în interiorul tău, constituie partea reală a realităţii tale. Concepţiile tale despre realitate sunt cele care determină ceea ce experimentezi în viaţă. Pe baza acestei premize, poate că realitatea este o iluzie şi, poate că, de fapt, imaginaţia este adevărata realitate. Acest concept merită aprofundat, deoarece el te poate ajuta să înţelegi cum îţi percepi experienţele de viaţă şi cum îţi creezi realitatea ta din prezent ajutându-te în acelaşi timp să deschizi calea de acces şi să accepţi amintirile vieţilor trecute pe care le simţi ca fiind adevărate.

Afirmaţiile precedente pot nărui modul în care ai perceput şi ţi-ai creat până acum propria realitate. Ele lămuresc şi modul în care amintirile vieţilor trecute ţi se prezintă şi sunt trăite de către tine. Elementul fundamental a tot ceea ce experimentezi îl constituie credinţa ta. Pentru că aceste credinţe ale tale creează ceea ce trăieşti, ele te pot influenţa în a hotărî dacă amintirile ce apar sunt prefabricate sau reprezintă lucruri adevărate. Poţi simţi diferenţa între fantezie şi fapte. Ai încredere în senzaţiile tale.

Amintirile vieţilor tale anterioare şi imaginile corespunzătoare lor îţi sunt oferite de către subconştient. Tu cunoşti deja adevărul şi ai răspunsurile în tine. Având încredere în imaginile interioare, eşti în stare să îţi mai deschizi o cale de acces spre vieţile trecute. Imaginaţia îţi poate arăta ce se află în interiorul subconştientului, fără toate acele judecăţi şi restricţii care aparţin negării lucide. Permiţând imaginaţiei să deschidă larg uşile de pătrundere în lumea realităţii,
vei afla că ceea ce ai luat iniţial drept fantezie, este de fapt realitatea.

Fragment din cartea Gloriei Chadwick-Descoperind vieţile trecute

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s